Zoals verwacht, heeft Freddy Loix de BRC Master Cup gewonnen in de Ardeca Ypres Rally. Alleen maakte “Mister Ypres” nog veel meer indruk dan verwacht, want lange tijd gaf hij alle Belgen het nakijken en leek hij op weg naar een schitterende podiumplaats. Een kapot ventiel besliste er echter anders over. De overwinning in de Master Cup is daarom slechts een troostprijs.

De nieuwe Skoda Fabia RS ligt Freddy Loix duidelijk goed. Nadat Pieter Tsjoen donderdagavond de 11de tijd klokte in de kwalificatiesessie, sloot Freddy Loix de openingsavond af op de derde plaats, op 25″3 van Adrien Fourmaux en op 9″3 van Chris Ingram. 
“De Skoda voelt heel goed aan. Hij is heel stabiel in de snelle waaiers en in de remzones. Bovendien is de motor duidelijk krachtiger dan die van de Evo. Maar, je wint Ieper niet in de snelle  waaiers, maar wel op de talloze trage kruispunten. Daar moet je efficiëntie hebben om zo snel mogelijk op het gas te kunnen gaan. Na een aanpassing van het differentieel tijdens onze test, wist ik dat we goed zouden presteren. Ik ben niet helemaal verrast, maar zo dicht had ik zelf ook niet verwacht,” lachte Freddy.

Zaterdag ging hij op zijn elan verder en kwam het podium steeds dichter, tot hij een lekke band moest wisselen in Dikkebus. 
“Bij het opwarmen van de banden voelde ik dat we lek stonden. Ik kon de band niet meer wisselen voor de start. We verloren 2’36”. Achteraf bleek het ventiel stuk. Brute pech en jammer van het podium, maar we hebben ons geweldig geamuseerd en het doet deugd dat ik me nog eens kon tonen,” vertelde Freddy, die weer als vanouds razend populair was bij de fans, met gepaste trots. 

De overige Masters kenden minder geluk. Roger Hodenius ging hard van de baan met zijn Skoda, terwijl Jos Verstappen eveneens door een tijdrovende lekke band pas 13de werd, wel als tweede bij de Masters. Na de sortie van Bert Coene, werd Tim Van Parijs derde bij de 50+ piloten met zijn Porsche 997 GT3, voor de winnaar in Historic, Paul Lietaer, en Patrick Snijers, die kampte met servostuurproblemen in zijn Ford Fiesta Rally3.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022