Ardeca Ypres Rally, een topevenement met internationale uitstraling

De Ardeca Ypres Rally, dit jaar toe aan zijn 59ste editie, is een wedstrijd met een roemrijke historie. Jarenlang was de Ypres Rally een toonaangevende wedstrijd van het FIA European Rally Championship en in 2021 en 2022 was het de enige Belgische rally die ooit meetelde voor het FIA World Rally Championship. De Ardeca Ypres Rally heeft een sterke internationale uitstraling, waardoor elk jaar enkele internationale toppers aan de start staan. Dit jaar staat de wedstrijd op de kalender op 21 en 22 juni, met een shakedown in Boezinge op woensdagavond en de qualifying stage in Nieuwkerke op 20 juni.

De Ardeca Ypres Rally staat dit jaar op de kalender van het Belgisch rallykampioenschap Divisie 1 en Divisie 2. Op zaterdag, de langste dag van de wedstrijd, wordt de D2-nevenwedstrijd gereden.

Het rallycentrum, het podium en het servicepark bevinden zich op de Grote Markt van Ieper, in een uniek historisch en vooral gezellig kader.

Divisie 1 en Divisie 2

Maak je droom waar!

 

Over Ypres Rally

Ticketverkoop en praktische informatie

Tickets kunnen online gekocht worden vanaf vrijdag 12 april om 18u30.

All Stages tickets zijn nu te koop, evenals losse tickets voor de Boezinge en Nieuwkerke Shakedowns. All Stages tickets geven toegang tot alle klassementsproeven, inclusief de Noël Franklin Shakedown Boezinge en de Clarebout Potatoes Shakedown Nieuwkerke.

Na aankoop van uw ticket ontvangt u een mail met een e-ticket in PDF formaat. Elk ticket dient te worden omgewisseld voor een polsbandje in de ticketshop. Een programmaboekje zal er eveneens beschikbaar zijn. De ticketshop(s) zullen open zijn vanaf dinsdag 18 juni en de locaties worden bekend gemaakt op de social media pagina’s en op deze website.

Toeschouwerszones

Op elke klassementsproef zijn tijdens de rally toeschouwerzones ingericht.  De toeschouwerzones zijn goed bereikbaar met parkeergelegenheid in de buurt, diverse faciliteiten, aanwezige marshals en ze bieden een veilige rallybeleving. Het respecteren van de veiligheidsregels is essentieel voor het verloop van de rally. Luister naar de marshals en respecteer hun werk.

De klassementsproeven zijn alleen toegankelijk via een ticketpunt met een correct polsbandje en op een bepaald tijdstip. Buiten de voorziene tijdstippen is er geen toegang tot de klassementsproeven.

Over Ypres Rally

Safety first!

Respecteer de Marshals
Zij zorgen vrijwillig voor jouw veiligheid en die van de piloten

Respecteer de omgeving en het milieu
Maak geen schade aan de gewassen en eigendommen
Loop nooit in ‘No public zones’
Publiek in die zones = STOP klassementsproef
Loop niet op het parcours vanaf 30 minuten vóór de eerste rallywagen
RACB en Safety Marshals kunnen de proef stilleggen
Ruim je afval op
Hou de omgeving proper zoals je zelf zou wensen

Bijkomende praktische informatie
Het parkeren van voertuigen nabij de KP is alleen toegestaan op de parkeerplaatsen die door de organisatoren zijn vastgelegd.

De organisator behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het programma van het evenement.
Laten we er een veilige rally van maken voor iedereen!

Over Ypres Rally
Over Ypres Rally
Over Ypres Rally