Naast de Ypres Rally, is de wedstrijd op de Monteberg de tweede klassieker die Club Superstage organiseert. Oorspronkelijk was deze wedstrijd een heuvelklim, op de flanken van de Monteberg, op een proef die gekend was van de Rally van Ieper. In de loop der jaren groeide de wedstrijd uit tot een rallysprint met internationale uitstraling, waarbij vooral Britten met exotische en krachtige bolides naar de Westhoek kwamen om eens te proeven van het legendarische parcours van de Ypres Rally.

Na 44 edities met één klassementsproef op de Monteberg, werd de Monteberg een Short Rally in 2017, waarbij KP Busseboom het programma quasi verdubbelde. De Nederlander Hans Weijs Jr gaf dat jaar opnieuw een internationale uitstraling aan het palmares. 

Vanaf 2019 is de Montberg Rally een volwaardige “rally” met drie verschillende klassementsproeven die meermaals worden afgewerkt. De wedstrijd rond de Monteberg blijft de ideale voorbereiding voor deelnemers die anderhalve maand later ook de Ypres Rally willen rijden.

De 52ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally wordt op zondag 5 mei verreden. De wedstrijd telt 11 klassementsproeven, goed voor 121 km tegen de klok. Er staan drie verschillende proeven op het programma: Wijtschate (13,67 km), Monteberg (10,90 km) en Busseboom (7,81 km). Busseboom wordt drie keer gereden, Wijtschate en Monteberg vier keer. De wedstrijd start om 8h en de finish is voorzien op de Grote Markt in Poperinge om 18h. 

Volgende rally's

5 mei 2024

monteberg

Laatste producten

Cap

Cap

15,00

T-shirt

T-shirt

25,00

Polo

Polo

30,00

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022