Monteberg
Niels Reynvoet aan de start van de Bernard Degroote Monteberg Rally

Gisteren werd Club Superstage getroffen door het droeve nieuws dat Patrick Dumortier, amper 64 jaar oud, plots van ons heen is gegaan. Patrick was achter de schermen, en liefst ver van de spotlights, altijd een van de drijvende krachten van Club Superstage en de voorbije jaren was hij de wedstrijdleider van de Monteberg Rally. Tijdens de Ypres Rally was hij KP-verantwoordelijke op de shakedown in Nieuwkerke en op een andere proef, op tal van BRC en VAS-wedstrijden werkte hij als officieel tijdwaarnemer en vorig weekend ging Patrick nog helpen bij de TAC Rally. Dat er zoveel enthousiasme is bij de rijders voor de 52ste Bernard Degroote Monteberg Rally is enerzijds zeker mee zijn verdienste en anderzijds een mooi eerbetoon aan de jarenlange inzet van Patrick, die hard werkte voor een geslaagde editie op 5 mei aanstaande.

Wanneer we zien hoeveel inschrijvingen er al binnen zijn, dan mogen we nu al van een succes spreken. Met ruim 130 deelnemers die al bevestigd hebben en nog een 30-tal die zich aangemeld hebben, wordt het drummen om erbij te zijn. De organisatie raadt de deelnemers die nog niet betaald hebben, aan om dit snel te doen, want er zal voorrang gegeven worden aan de betaalde inschrijvingen.

Vandaag ontving de organisatie trouwens ook de inschrijving van Niels Reynvoet en Kris D’Alleine,  na hun overwinning van afgelopen weekend in Tielt leiders in het Belgisch kampioenschap. Het verrassende nieuws is dat Niels Reynvoet niet met zijn Citroën C3 Rally2 zal rijden, maar met zijn nieuwe Skoda Fabia RS, die bijgestaan zal worden door PTR Racing. Niels bevestigde wel dat hij de Wallonie en Ieper met de Citroën zal rijden.

Stevige concurrentie voor Kurt Boone met zijn Ford Fiesta Rally2, de Nederlander Erik Moree met een Skoda Fabia R5, de Britten Richard Weatherley (Citroën C3 Rally2) en Richard Weaver (Ford Fiesta R5) en nog enkele tenoren die in de wachtrij staan.

Het belooft ook een erg boeiende strijd te worden in Historic, waar Pieter-Jan Maeyaert met zijn BMW M3 E30 van de partij is om de degens te kruisen met Paul Lietaer in zijn Opel Ascona 400 en Geert Lacour met de Porsche 911. En dan zijn er nog de talrijke Clio’s Rally3, waaronder het exemplaar van Xavier Dekeyser, die weerwerk krijgt van Jim Van den Heuvel, Willem Wouter Overbeek en Ben Van de Laar, die aan de start komen in het kader van de Nederlandse Clio Tropohy.

Wie er nog bij wil zijn in de Bernard Degroote Monteberg Rally op zondag 5 mei in Poperinge moet zich haasten, al doet Club Superstage er alles aan om zoveel mogelijk deelnemers de kans te geven deel te nemen, als dank en hulde aan Patrick…

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022