Enkele dagen geleden kondigde de organisatie aan dat de inschrijvingen voor de Ardeca Ypres Rally op volle toeren draaien. De kaap van 100 deelnemers is bijna bereikt en bij de laatste inschrijvingen noteerden we ook een van de favorieten voor de eindzege. Stéphane Lefebvre komt immers opnieuw aan de start met een Citroën C3 Rally2 van DG Sport. Als regerend Kampioen van België zal de Fransman van start gaan met het nummer 1 op zijn wagen. 

Voor de 31-jarige Stéphane Lefebvre is het een moeilijk seizoen. Na zijn deelname aan de Rally van Monte-Carlo met een Citroën C3 Rally2, kwam er geen vervolg meer in het Wereldkampioenschap. Lefebvre proefde twee keer van een RGT, een Porsche in Le Touquet en een Alpine in Lyon-Charbonnières, maar telkens met een opgave als gevolg. Enkel in het Italiaanse Piëmonte kon hij de C3 Rally2 nog naar een derde plaats sturen. Voor het overige was het nagelbijtend wachten op een nieuwe kans voor het toptalent dat in de Sezoensrally aan de slag was als ouvreur voor Jos Verstappen. 

En dat terwijl de vroegere WRC-fabrieksrijder van Citroën Sport, in 2014 Junior Europees en Wereldkampioen Rally, vorig jaar het Belgisch rallykampioenschap volledig overklaste. In Ieper, quasi een thuiswedstrijd voor de man uit Béthune, reed hij de voltallige wereldtop in WRC2 op een hoopje. Hoewel hij dit seizoen met minder ritme en wedstrijdkilometers in de benen aan de start zal komen met de Citroën C3 Rally2 van DG Sport, heeft hij dezelfde ambitie als in 2022.

“Ik kom naar Ieper met dezelfde doelstelling als vorig jaar in elke manche van het BRC: ik wil winnen!,” lacht Stéphane. “Bovendien hebben we vorig jaar niet optimaal kunnen genieten van de overwinning in Ieper omdat die klacht van Andreas Mikkelsen wegens diep couperen nog behandeld moest worden. Deze keer wil ik ten volle kunnen genieten en bovendien strijden we deze keer voor de algemene overwinning. Ik heb misschien wat minder kilometers in de benen dan mijn concurrenten, maar we gaan ons goed voorbereiden met een goede testsessie.”

Adrien Fourreaux, Chris Ingram en de andere toppers, zoals BRC-leider Maxime Potty, weten meteen dat ze de zege niet cadeau zullen krijgen. De Fransman werd vorig jaar 6de algemeen in de WRC-versie van de Ardeca Ypres Rally. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in 2015. Als regerend Belgisch kampioen zal de Fransman de eer hebben van start te gaan met startnummer 1.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video