In de 2WD Trophy waren de slotmeters van de Ardeca Ypres Rally nog erg spannend. Gauthier Bovy ging de slotproef in met een mooie voorsprong, maar hij schoof van de baan met zijn Peugeot 208 R2. Gelukkig konden de fans hem snel terug op weg helpen. Bovy verloor meer dan 3’30”, maar toch won hij nog de 2WD Trophy met… 3″1 verschil op Stefaan T’joens.
“Ja, het was spannend. Bij het couperen in Watou had ik niet voldoende snelheid om bij het uitkomen snel uit de coupure te geraken. We raakten een boordsteen en werden aan de overkant van de baan in de gracht gekatapulteerd. Er was niets aan de auto en toen we terug op de baan stonden, konden we verder. We hadden nog nipt 3″1 over,” vertelt Gauthier die samen met zijn schoonbroer besliste om de Ardeca Ypres Rally nog eens te rijden. 
“Ik heb vroeger veel met een Mercedes 190 gereden en vorig jaar won ik als copiloot van Ludovic Vitse ook de 2WD Trophy in Ieper. Deze keer huurde ik samen met mijn schoonbroer een Peugeot bij Pevatec om Ieper nog eens te kunnen rijden,” vertelt de piloot uit Brielen trots. 

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022