Zowel vader Pieter Vyncke als zoon Arthur verschijnen op vrijdag 23 juni aan de start van de Ardeca Ypres Rally. Pieter zoals gewoonlijk als copiloot van Bernd Casier, zoon Arthur als navigator van Frederic Berville in een Opel Adam. Waar Pieter al kan rekenen op een pak ervaring, is het voor Arthur de grote vuurdoop.

“Mijn eerste Ieper-deelname dateert al van 2003, toen ik samen met Mathias Viaene zaliger aan de start stond van de Ypres Historic Rally. In 2010 reden we dan voor de eerste keer mee in het moderne gebeuren, waarbij we in 2012 zelfs goed waren voor de 7de plaats met een Peugeot 207 S2000. Later, in 2016, stond ik met Bernd zelfs met de Ford Fiesta R5 op het eindpodium, en een jaartje later vielen we er net naast. Ook dit jaar willen we voluit gaan voor het podium in deze mooie rally. Ons nadeel kan misschien het gebrek aan wedstrijdritme zijn. Tot op heden reden we onze enige rally van het seizoen in le Touquet enkele maanden terug, waar we niet voluit konden gaan door een technisch mankementje. Daarom opteren we in Ieper voor een relatief rustige eerste dag, om dan in de tweede wedstrijddag alle nodige registers open te trekken. Al speelt de factor geluk ook nog altijd een grote rol in het geheel. Denken we maar aan onze sortie vorig jaar, toen het geluk ons even in de steek liet.”

Arthur wil zijn eerste Ardeca Ypres Rally uitrijden.  “Ik ben nog maar een tweetal jaren actief als corijder van Frederic Berville, en alles beperkte zich tot op heden tot enkele regionale wedstrijden. Nu voel ik wel dat de voorbereiding voor Ieper veel intenser is, en toch ook wel voor een stuk spannender. Gelukkig kan ik rekenen op de ervaring van mijn piloot, al meer dan 15 keer aan de start van deze klassieker. ‘Fred’ is een vriend sinds lang van papa, en voor mij de ideale leermeester. Zelfs tijdens de rally zal hij het niet nalaten om mij te wijzen op de punten die eventueel beter kunnen of waar iets moet aangepast worden.

Tussen de rally’s door kan ik altijd bij mijn vader terecht met een vraag, maar het is niet zo dat ik iedere keer hem tot vervelens toe de nodige zaken onder de neus ga duwen.”

“Van mij krijgt Arthur geen pakketje tips & tricks voor iedere rally,” reageert Pieter, “ik wil dat hij het zelf allemaal leert en meemaakt. Al doende leert men, maar ik ga wel na de rally eens mijn oor te luisteren leggen bij Frederic om te horen hoe hij het er vanaf heeft gebracht. Sinds kleinsaf is hij één van mijn grootste supporters, en trok naar iedere rally samen met mijn pa. Daar is zijn liefde voor de rallysport ontstaan.”

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022