In Herberg de Zwaan, gelegen in het centrum van Boezinge, presenteerde Club Superstage de plannen voor de grote terugkeer van de Ardeca Ypres Rally naar het pittoreske dorp Boezinge. Met de steun van 12 lokale ondernemers, wordt op woensdag 19 juni in Boezinge de Noël Franklin Shakedown georganiseerd, een testsessie voor alle deelnemers aan de Rally van Ieper. 

Het gezellige Boezinge was jarenlang het zenuwcentrum van de Ypres Historic Rally, die in 2001 naar Boezinge verhuisde. Elk jaar, op woensdagavond, werd een shakedown georganiseerd die bijzonder populair was bij de rallyliefhebbers. Die testsessie vormde de start van de rallyweek in Ieper. In 2018 keerde de Ypres Historic Rally terug naar Ieper en de voorbije jaren verdween Boezinge wat van het toneel door de coronacrisis en wegenwerken.

“Het volksfeest en de gezelligheid in Boezinge werd duidelijk gemist, zowel door de organisatie, de Stad Ieper als de rallyliefhebbers. Vandaar dat we het plan lanceerden om dit jaar terug te keren naar Boezinge met een shakedown op woensdagavond. Enkele lokale ondernemers zetten hun schouders mee onder de Noël Franklin Shakedown op woensdag 19 juni,” vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “De shakedown is gratis voor alle deelnemers die ingeschreven zijn voor de Ardeca Ypres Rally, ongeacht of ze met een moderne of historic rallywagen rijden, ongeacht of ze in Divisie 1 of Divisie 2 rijden. Bovendien kan men tijdens deze testsessie ook sponsors of andere genodigden laten meerijden mits ze een daglicentie van 65 euro nemen. Op donderdag volgt dan de traditionele Qualifying Stage en shakedown in Nieuwkerke.”

Laurens Kinget, CEO van HR-bedrijf Noël Franklin, bracht een groep van 12 lokale ondernemers met een hart voor de rally bij elkaar. Zij zullen de terugkeer naar Boezinge ondersteunen. 
“Ik heb persoonlijk erg mooie herinneringen aan de shakedown hier in Boezinge. Dat was jaarlijks een feest hier in Boezinge. Samen met 12 ondernemers willen we van de Noël Franklin Shakedown opnieuw een groots volksfeest maken. Er zal heel wat animatie voorzien worden, al kunnen we de details daarvan nog niet verklappen. Denk maar aan optredens, DJ’s, BV’s en Missen, enz.”

Kortom, Boezinge wordt opnieuw the place to be op woensdag 19 juni, want daar begint de fantastische Ardeca Ypres Rally week. 

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022