In Nieuwkerke vond donderdagavond traditioneel de Qualifying Stage plaats voor de Ardeca Ypres Rally. Deze was beslissend voor de startorde vrijdagavond. Gelet op het wisselvallige weer, kan de startorde beslissend zijn.
In de eerste twee van de drie voorziene runs zette Stéphane Lefebvre de beste tijd neer, maar in de laatste en ultieme rit plantte de Nordist de Hyundai i20 N Rally2 naast de weg. “Het gevoel in de Hyundai was meteen goed, maar in de derde run reed ik lek vlak voor die rechtse. Door de lekke band schoof ik wat te ver naar buiten en gingen we op de flank. Gelukkig viel de schade mee. We starten daardoor als 10de, maar dat hoeft geen ramp te zijn,” aldus de Nordist.De andere piloten waren aan elkaar gewaagd, want zowel Maxime Potty, Jos Verstappen(Skoda) en Cédric Cherain(Hyundai) finishten binnen de seconde. Met uiteindelijk de Toyota Yaris GR Rally2 van Potty als snelste. De Belgische kampioen is duidelijk goed voorbereid en de Toyota van Lifelive is competitief. Jos Verstappen, tweede, is ook klaar voor de strijd. Cédric Cherain, die op de shakedown eens mee kon rijden met Thierry Neuville, kreeg wat tips voor de set-up van zijn i20 N Rally2. Cherain start als derde, voor merkgenoot Davy Vanneste(Hyundai), Vincent Verschueren, blij mee te zijn in de kopgroep, en Bjorn Syx, die merkte dat het tempo iets hoger lag dan in Wervik. Bernd Casier klokte op een keurige 7de plaats. 
Freddy Loix (Toyota Yaris)was goed voor een 9de plaats, maar kan als verontschuldiging een lekke band inroepen. Wie zich niet kon manifesteren was huidig BRC-leider Niels Reynvoet. Door technische problemen aan de Citroën C3 kon de Oost-Vlaming niet optimaal zijn kans gaan. Intussen kregen we wel de melding dat alle problemen zouden opgelost zijn. “Normaal deblokkeert de handrem het differentieel achteraan, zodat enkel de achterwielen blokkeren. Deze keer blokkeerden de vier wielen, zodat ik de handrem niet kon gebruiken. Zeker op de Markt van Nieuwkerke kostte dat tijd. En zonder service, moest ik de drie runs zo afwerken. Akkoord, als 15de starten is zeker geen voordeel, maar we proberen vanavond wat op te rukken,” aldus Reynvoet.
Wellicht trok de piloot van de 0-wagen wel de meeste aandacht. Niemand minder dan huidig WRC-leider Thierry Neuville nam deze taak op zich aan het stuur van een Hyundai i20 N Rally2. Naast hem het vertrouwde gezicht van co Martijn Wydaeghe, maar onder andere ook Clouseau-frontman Koen Wauters en influencer Arno The Kid namen plaats in het rechterzitje.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022