Ypres Regularity
Michel Decremer leider na Dag 2


Met een lus via Tielt en de Vlaamse Ardennen rond het Oost-Vlaamse Oudenaarde, trokken de deelnemers aan de Ypres Historic Regularity vandaag richting Henegouwen. Het uitdagende parcours zorgde voor heel wat omwentelingen vooraan. 
Het begon al erg vroeg door een oponthoud op de eerste RT. “Een bestelwagen met aanhanger versperde de weg bij een bouwwerf. We konden niet voorbij en dat kostte ons een paar minuten. We hebben daarna aangevallen om de verloren tijd in te halen om de straftijd te beperken, maar daarbij reden we verkeerd,” aldus Guino Kenis, die de leidersplaats door dit incident verspeelde. De BMW-rijder zakte terug naar de 14de plaats, mede omdat ze als eerste op de baan nog een paar keer werden opgehouden in het verkeer.
Omdat Yves Deflandre vrijdagavond zijn Porsche al in een sloot legde en vandaag zonder enige ambitie voor de fun reed, kon Mirko Savic oprukken naar de leiding. De Porsche-rijder uit Kortrijk verraste de specialisten, al moest hij uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats na een kleine schuiver. “We hebben een heel regelmatige wedstrijd gereden, zonder veel incidenten. Maar, het is zeker nog niet gedaan,” bleef Mirko voorzichtig, al heeft hij amper 4″3 achterstad op leider Decremer. 
Michel Decremer heeft de leiding overgenomen met zijn Opel Ascona 400. De zakenman die in 2017 de Rally van Monte-Carlo Historique won, beleefde een uitstekende dag. “Het was duidelijk wat drukker deze ochtend op de baantjes rond Ieper dan we verwacht hadden. Dan moet je gewoon rustig blijven. Iedereen heeft zijn momentjes gehad. Ik reed een stuk van de spoiler toen ik een tegenligger moest passeren door de berm.”
Geert en Cédric De Jaeger bleven ook uit de problemen. Zij blijven met hun groene Porsche op de loer liggen om zondagochtend toe te slaan op de Early bird stage. Ze volgen op 7″2 van Savic. Julie Kenis, knap vierde, volgt op 7″4 van het Porsche-duo. “Deze vierde plaats overtreft mijn verwachtingen, want ik mikte op een top 10. Toch wil ik me geen druk opleggen. We rijden het beste wanneer we ontspannen zijn. Het wordt nog een lange dag morgen.”
Christophe Baillet beleefde niet de makkelijkste dag, maar de Fransman blijft met een vijfde plaats op 27″ wel voeling houden met de kop. Alleen laten de koplopers erg weinig steken vallen. Eddy Snaet, die gisteren rond ging op de proef in Zillebeke, volgt op 32″ met zijn Porsche. “Soms is het een nadeel wanneer je de weg te goed kent. Daardoor liet ik me verrassen in het bos van Zillebeke, precies op de plaats waar Guino Kenis vorig jaar in de fout ging, ook door afgevallen bladeren. Toch ben ik heel tevreden met deze 6de plaats in de tussenstand,” aldus Snaet.
Mario Varrewaere had in de voormiddag nog uitzicht op een plaats in de top 5, maar de Alcatel Nissan Sunny zakte in de namiddag terug naar de 9de plaats, achter Lieven Lannoye en Michael Demortier. 
Zoals elk jaar, gaat de slotdag erg vroeg van start met een lange Early Bird Stage, die door de wateroverlast in de regio wel wat ingekort moest worden. Zondagmiddag zullen we de winnaar kennen van deze 5de editie van de Ypres Historic Regularity.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022