Wat een finale. Met nog twee proeven te rijden, Wijtschate en Monteberg, bedraagt het verschil tussen leider Bjorn Syx en eerste achtervolger Niels Reynvoet amper 0″6. Minder dan een seconde! Nog 24,5 km tegen de klok te gaan. Geen van beide tenoren wil plooien.

“Nee, ik ga het zeker niet cadeau doen,” aldus een strijdlustige Bjorn Syx, die samen met zijn kameraad Ari Vanrobaeys voor eigen publiek wil winnen in Poperinge. “De afstellingen zijn goed, de auto is goed, ik heb vertrouwen, maar we zitten wel op de limiet. Ik ga het alleszins proberen, maar ik ben ervan overtuigd dat Niels hetzelfde denkt. Ik heb nog geen spannende momentjes gehad en dat wil ik zo houden. Vooraf had ik getekend voor zo een finale. Niels Reynvoet is een topper. De Wallonie en Tielt winnen, dat zijn serieuze prestaties. Ik ben blij dat we met hem kunnen rivaliseren.”

Niels Reynvoet wil in de slotronde zeker ook een laatste aanval inzetten. “We gaan het zeker proberen. Er zijn een paar puntjes waar ik nog wat sneller kan. Hopelijk vindt Bjorn niet veel punten waar het nog sneller kan. Het zal tot de laatste meter spannend blijven. Maar, dat zijn we ondertussen gewend van het BRC,” aldus Niels Reynvoet.

Vincent Verschueren en Gilles Pyck lijken hun plaatsen ingenomen te hebben. Vooral in Wijtschate kon Verschueren het verschil maken. Hij lijkt op weg naar de derde plaats. In Historic voert Pieter-Jan Maeyaert nog steeds de stand aan, al geeft Paul Lietaer zich nooit gewonnen. Vooraan is Gunther Monnens van de tabellen verdwenen door motorproblemen.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video