Enkele uren voor de start…

Net voor de handtekeningensessie op de Ieperse Grote Markt, lieten enkele toppers nog eens in hun kaarten kijken tijdens een persconferentie in de mediaruimte.

Adrian Formaux: “De wegen zijn door de regenval van deze week flink gewijzigd; De anders al soms gladde baantjes in de Westhoek zijn mogelijks nog meer ‘tricky’ geworden. Een foutje kan meteen afgestraft worden. Toch kijk ik er naar uit om te starten na Stéphane Lefebvre deze namiddag. Met onze Ford Fiesta hopen we vooral punten te scoren voor het Britse kampioenschap, waar ik aan de leiding sta.

Stéphane Lefebvre: “Voor mij is dit een echte thuisrally. Sinds kleinsaf kwam ik jaarlijks naar de Ieperse rally kijken. Deze wedstrijd heeft echt wel een apart plaatsje in mijn hart. De komende dagen krijg ik dan het bezoek van veel familie, vrienden en kennissen. Vorig jaar had ik natuurlijk flink wat meer ritme, en volgden de wedstrijden elkaar heel snel op. Nu ben ik pas aan mijn derde rally toe met de Citroën C3. De besttijd op de Qualifying zorgt er natuurlijk voor dat ik vandaag de weg moet openen. We zullen zien of dit eventueel de nodige problemen met zich meebrengt.”

James Williams: “Mijn Qualifying verliep niet zoals verwacht, gezien ik 10 strafseconden kreeg door een jumpstart. Daarmee moet ik tevreden zijn met een misschien weinig zeggende 21e startplaats. We blijven echter positief, en hoop zeker van kerels als Stéphane en Adrian heel wat op te steken. Ik ben klaar voor mijn eerste deelname in Ieper met een Rally2, de Ford Fiesta. Gezien we voor het Britse rallykampioenschap 2 schrapresultaten hebben, kan het voor mij nog alle kanten uit. Dan moeten we hier in Ieper wel goed scoren. Dit is een rally die me zeker aanspreekt.”

Davy Vanneste: “Na de Qualifying hebben we zeker een goed gevoel en veel vertrouwen in de Volkswagen Polo Gti. We maakten wel een foutje in de laatste run, waardoor we misschien iets dichter in de buurt van Chris Ingram konden komen. Al ben ik wel tevreden met de 9de startplaats.Ik denk dat ik ergens aan mijn 20e deelname toe ben in Ieper, en jaarlijks leven we echt naar deze rally toe. Het podium halen is zeker een doelstelling, al blijven we hierbij heel nuchter en weten dat dit niet zo makkelijk zal zijn.”

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video