Leeftijd is maar een getal. In de Ardeca Ypres Rally staan een aantal 50+ piloten aan de start, die helemaal niet bezig zijn met hun onderling Master-klassement. Het zijn topsporters die geen excuses zoeken. Ze gaan voluit voor de strijd tegen de jonkies, de opkomende talenten die ze eerst nog eens een lesje willen leren. De toppers in de BRC Master Cup draaien vlot mee in de kop van het Belgisch kampioenschap.
Het wordt een prestigestrijd tussen Jos Verstappen, met twee overwinningen leider in de BRC Master Cup en vorige week de snelste in Wervik, en Freddy Loix, de absolute recordhouder met 11 overwinningen in Ieper. Kan Verstappen ook op de proeven waar Freddy jaren ongenaakbaar was, voor de verrassing zorgen. Of heeft de leerling van Freddy, zijn vroegere navigator Fred Miclotte, veel geleerd door goed op te letten. Net zoals Jos Verstappen, heeft de patron van SXM de voorbije twee wedstrijden kostbare punten laten liggen door van de baan te gaan.
Daardoor kan Roger Hodenius met een goed resultaat meteen terug aansluiten, want de Nederlander heeft al een tweede plaats op zak van de Rallye des Ardennes. Voor de GT-piloten zal het afhangen van het weer of ze de pk’s aan de grond krijgen op de smalle baantjes rond Ieper. Tim Van Parijs, Patrick Snijers, Kris Princen, Christophe Kerkhove en Chris Vandamme kunnen strijden voor Master-punten. Dat geldt ook voor Steven Spittaels, de routinier in de Stellantis Cup, Xavier Dekeyser, in de Clio Rally3, en natuurlijk Paul Lietaer in zijn erg snelle Opel Ascona 400 in Historic. 
De Masters zullen ongetwijfeld van zich doen spreken dit weekend in de Ardeca Ypres Rally. 

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video