Quotes na KP 12

Adrien Fourmaux: “De proeven van vandaag lagen er nog gladder en vuiler bij dan die van gisteren. Ik heb het tempo na de opgave van Stéphane wel wat laten zakken. Ik stem mijn ritme af op de tijden van Chris Ingram.”

Chris Ingram: “Het zou een eer zijn om samen met Freddy Loix op het podium te staan in Ieper. De eerste ronde vanochtend was een “verkenning aan hoge snelheid”. Er zit zeker meer in deze namiddag, maar Fourmaux gaan halen zal lastig zijn…”

Freddy Loix: “De Skoda is heel efficiënt en we zijn deze ochtend wat sneller gestart dan gisteren. Finishen als eerste Belg, dat zou heel mooi zijn…”

Niels Reynvoet: “Ik verwacht dat er door de hitte nog wel wat uitvallers zullen zijn. Het gaat prima. Ik moet proberen dit tempo aan te houden en foutloos te blijven.”

Maxime Potty: “Het ging vanochtend niet goed. De tijden waren minder goed dan verwacht en ik vond dat de voortrein niet precies instuurde. Maar, nu Cédric Cherain ook een foutje maakte, is ons duel weer gelanceerd met amper 3″ verschil.”

Bjorn Syx: “Charles Munster zat in Hollebeke op mijn bumper, maar wij hadden een rode vlag signaal. Hij blijkbaar niet. Hij probeerde ons in te halen en heeft ons uiteindelijk gewoon geduwd achteraan…”

Bernd Casier: “We zijn weer opgehouden in Hollebeke door de sortie van James Williams. We hadden toen nog een groen signaal. Ik gaf “road blocked” door, waardoor iedereen een rode vlag kreeg, maar toen ze de Ford van Williams bevrijd hadden, ging de Engelsman plots weer aanvallen. Ach, ze zullen onze chrono wel corrigeren. Verder amuseren we ons, al vindt Pieter dat ik wat minder met de handrem moet spelen!”

James Williams: “We zijn Hollebeke in een snelle bocht van de baan gegaan omdat in de bocht de stuurbekrachtiging het plots liet afweten. Ik was kansloos en we schoven in een greppel. We hebben meer dan drie minuten verloren, maar het belangrijkste is dat we er nog bij zijn.”

BRC Historic en BRC Juniors

In Historic blijft Paul Lietaer indruk maken met zijn Opel Ascona 400. Lietaer staat op een erg knappe 22ste plaats algemeen, voor Pieter-Jan Maeyaert in zijn BMW M3 E30.

“Het is mooi dat we een aantal Rally2-rijders het nakijken geven. En het is nog niet gedaan. Ik heb er nog een paar in het vizier,” lacht Paul.

In het Junior-klassement is Jonas Dewilde nog steeds leider. Dichtste achtervolger Tom Heindrichs verloor een paar minuten door een schuiver, waarbij hij in de modder vast kwam te zitten. Daardoor is Maxime Decock opgeschoven naar de tweede plaats.

In de Stellantis Motorsport Rally Cup heeft Julian Wagner nog steeds het commando in handen, maar met slechts 7″90 voorsprong op Marijan Griebel.  

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video