Dit jaar opent de rallyweek van de Ardeca Ypres Rally een dag vroeger. Na de verkenningen komen de deelnemers een eerste keer in actie op de Noël Franklin Shakedown in Boezinge. Het pittoreske dorpje zal op woensdagavond 19 juni weer helemaal in het teken van de rally staan. Dit jaar zijn alle deelnemers aan de Ardeca Ypres Rally welkom om deze laatste testsessie af te werken, ongeacht of ze ingeschreven zijn in Divisie 1 of Divisie 2. Ruim 85 van de ingeschreven deelnemers hebben aangegeven de Noël Franklin Shakedown te rijden. De rallyfans zullen ongetwijfeld weer voor een geweldig rallyfeest zorgen in het centrum van Boezinge, waar de organisatie een startpodium en feesttent voorziet. 

Acte de présence
Speciaal voor hun fans, zullen ook Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe op uitnodiging van Noël Franklin vanaf 19h te gast zijn in Boezinge. De leider in het FIA World Rally Championship komt zijn fans begroeten en zijn collega’s aanmoedigen. Hij zal zeker de nodige aandacht hebben voor de Hyundai i20 N Rally2 in de kleuren van SKT, de wagen die tijdens de wedstrijd als 0-wagen zal fungeren met Bart Dhulster aan het stuur. Op woensdagavond wordt die Hyundai bestuurd door Charles Munster, de jongere broer van WRC-fabrieksrijder Grégoire. Charles Munster zal woensdagavond in Boezinge een aantal gasten meenemen voor de rit van hun leven aan boord van een top rallywagen.

Thierry Neuville aan het stuur in Nieuwkerke
Op donderdag 20 juni is het dan de beurt aan Thierry Neuville zelf om zijn racepak aan te trekken. De meest succesvolle Belgische rallyrijder ooit (20 WRC-overwinningen), zal zijn fans verwennen met enkele runs aan het stuur van de Hyundai i20 N Rally2 van BMA. Een project dat mogelijk werd gemaakt door SKT en Ardeca.
Een mooie benchmark voor de tenoren van het Belgisch kampioenschap die vanaf 18h strijden voor een goede startpositie tijdens de 3 runs van de Qualifying Stage. Net zoals vorig jaar wordt de Qualifying Stage afgewerkt door de Gold Entries in RC2 en RGT. Na de eerste run gaan de snelste 15 tijden door naar de tweede run. De tien snelsten van de tweede run plaatsen zich voor de derde run die bepalend is voor de startvolgorde van de top 10. De plaatsen 11 tot 15 in de startorde worden ingenomen door de afvallers van de tweede run, in volgorde van hun chrono gereden tijdens die run. En de deelnemers die in de eerste run buiten de top 15 vielen, nemen de overige posities in de startorde in volgorde van hun chrono. 

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022