Ypres Regularity
Uitdagende 5de editie van de Ypres Historic Regularity

Club Superstage sluit zijn seizoen af met de ondertussen internationaal hoog aangeschreven Ypres Historic Regularity. Om het vijfjarig bestaan te vieren, wordt er naast de driedaagse internationale wedstrijd ook een nationale “light” versie georganiseerd op vrijdag en zaterdag. Maar, “light” betekent geenszins makkelijk, want het parcours is zoals elk jaar uitdagend en bezaaid met valstrikken. 

De start en finish van elke etappe ligt in het historische stadscentrum van Ieper, een stad die in december baadt in een gezellige kerstsfeer. Na de start op vrijdag werken de deelnemers een lokale lus af ten zuiden van Ieper, met 9 regelmatigheidsproeven waarvan 3 closed road stages. Voor de nationale deelnemers zijn er 8 regelmatigheidsproeven waarvan 2 closed road stages. De publiekspunten langs het parcours worden op woensdag 29 november gepubliceerd.

Oudenaarde en een gravelstage

De tweede etappe op zaterdag is identiek voor alle deelnemers. De etappe begint met een spectaculaire closed road stage in het pittoreske centrum van Mesen. Na deze vliegende start volgen 6 compleet nieuwe regelmatigheidsproeven met tussendoor erg korte verbindingstrajecten. Voor de lunch houden de deelnemers halt in Oudenaarde, een knipoog naar de Aarova Oudenaarde Rally, de tweede nationale rally georganiseerd door Club Superstage. Na de middag krijgen de deelnemers een aantal regelmatigheidsproeven in Henegouwen voorgeschoteld. Op de typische modderige betonbaantjes langs windmolenparken werden de mooiste stroken behouden van eerder gereden RT’s. De dag wordt afgesloten met een primeur: een gravelstage die nooit eerder verreden werd. Het wordt bovendien een ‘secret regularity stage’. 
Na deze pittige zaterdagetappe, worden de deelnemers verwacht in de Winterbar in het Museumcafé voor een gezellige avond, met onder andere de prijsuitreiking van de nationale wedstrijd en casino games ten voordele van Make-a-Wish. Montres Momento zal er zijn prachtige horloges presenteren.

Langste Early Bird ooit

De slotdag, enkel voor de deelnemers aan de internationale Ypres Historic Regularity, begint traditioneel erg vroeg. Deze keer keer zal de Early Bird RT, de langste versie die ooit werd gereden, amper 3 km na het startpodium al van start gaan. En het blijft uitkijken tot de finish, want de afsluitende RT is die van Zillebeke bos, waar vorig jaar de wedstrijd beslist werd. 

Kortom, het parcours van de 5de Ypres Historic Regularity vormt een serieuze sportieve uitdaging voor de 73 ingeschreven deelnemers die vrijdag 1 december vanaf 18h van start gaan.

Geef een reactie

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video