Filip Pyck is met de Renault Clio Rally3 de leider na ronde 1 in de Ardeca Ypres Rally Divisie 2. Na vier klassementsproeven heeft de Poperingnaar een voorsprong van bijna 28 seconden op Nick Toorré(Ford Sierra Cosworth) en bijna 40 seconden op Benoit Cornette(BMW M3 E46).

Pyck kan naar eigen zeggen vooral zijn streekkennis en zijn ervaring uitspelen tegenover de concurrentie, die hier vaak hun debuut maken.

Thierry Dekoninck(Mitsubishi Lancer Evo X) verloor wat tijd door een schuiver op KP Zillebeke en staat nu 4de. Huidig kampioenschapsleider Jérôme Septon staat vijfde, en voor hem is het heel belangrijk dat hij hier de nodige punten scoort voor zijn maidentrip in Ieper. Wel beleefde hij op KP Kemmel een warm momentje, toen hij met de Peugeot 208 Rallye4 te snel over de jump ging. Bij het neerkomen ging de wagen enkele malen om zijn as, maar gelukkig werd niets geraakt en wees de neus terug in de goede richting. Zijn rechtstreekse concurrent Christiaan Spelmans bereikte Ieper met een gehavende Renault Clio, na een sortie. Ook de achteras zorgde voor wat problemen.

Ook al een pak tijdverlies voor Claudie Tanghe, die een lekke band moest gaan wisselen op de Ford Escort RS2000 in Watou, en een viertal minuten verloor.

De deelnemers aan Divisie 2 kregen nog een volledige ronde van 4 proeven voorgeschoteld, vooraleer tegen 19 uur het eindpodium te bereiken.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video