Halfweg de wedstrijd in de Aarova Oudenaarde Rally, heeft Niels Reynvoet de leiding stevig in handen. Nadat Freddy Loix profiteerde van een kleine schuiver van Reynvoet op de openingsproef, verhoogde de Citroën-rijder het ritme. Reynvoet nam de leiding en toen Freddy Loix lek reed op KP 5 in Anvaing, had hij plots een mooie marge in handen. Halfweg de wedstrijd heeft Niels Reynvoet een voorsprong van 33″2 op Vincent Verschueren en 34″8 op Freddy Loix. 
“Ik heb een domme fout gemaakt. In bepaalde bochten werden paaltjes gezet om te vermijden dat er gesneden wordt. Ik heb zo een paaltje geraakt. Mijn fout, want het was een overzichtelijke plaats,” gaf Freddy Loix eerlijk toe. 
“We hadden op dat moment 2″ voorsprong, dus ik was zeker nog niet klaar met Freddy,” verklaarde de leider. “Ik denk dat Freddy nog een marge heeft, dus ik verwacht nog een aanval.”
Vincent Verschueren is opgeklommen naar de tweede plaats, maar hij blijft realistisch: “Nee, ik ga Freddy niet achter me kunnen houden. Ik ben al blij met de tijden die we nu rijden en met het feit dat de remproblemen opgelost zijn.”
Fred Miclotte is bezig aan een sterke wedstrijd met de VW Polo GTi. Hij volgt op een mooie vierde plaats op 59″20, ruim voor Amaury Molle, de autoritaire leider in de GT-categorie. “We kwamen hier aan de start om zoveel mogelijk punten te scoren in het kampioenschap. Na de vroege opgave van Tim Van Parijs, die wel herstart is, moeten we vooral uitrijden en controleren. Toch is deze vijfde plaats algemeen ook een mooie score,” aldus Molle. De Alpine-piloot moet nog wel op letten voor Nicola Stampaert, die mikt op een plaats in de Top 5. Benoit Verlinde staat met de Renault Clio Rally3 op een mooie 8ste plaats.
Tim Van Parijs is trouwens opnieuw gestart nadat de waterdarm weer aangekoppeld was. Ook Gilles Pyck, die bijna een kwartier verloor op de openingsproef, zit nog in koers. Pyck draait knappe derde tijden algemeen met de Hyundai, wat bewijst dat een podium algemeen zeker tot de mogelijkheden behoorde.
In de Clio Trophy heeft Lander Depotter zijn voorsprong op Pierre-Manuel Brasseur vergroot tot 10″. Xavier Dekeyzer is derde, maar hij wordt op de hielen gezeten door Jo Muylle. Lyssia Baudet verloor een tiental minuten door een kapotte velg, waardoor een nieuw wiel moest gemonteerd worden. Precies op dezelfde plaats verloor Thibaut Vandeputte in de openingsronde ook een wiel. 

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video