In de 9de manche van het Kroon-Oil BRC, de Aarova Oudenaarde Rally, loste favoriet Rainer Hermann de verwachtingen in. De piloot uit Sankt-Vith stuurde zijn BMW M3 E30 naar een ruime overwinning, waarmee hij de leiding neemt in het Historic Belgian Rally Championship. 

Rainer Hermann won niet alleen de strijd bij de Belgische Historic-rijders. Hij klopte ook de Fransman Benoit Boulanger die met een gelijkaardige BMW M3 E30 aan de start stond.
“Opdracht volbracht,” lachte Rainer Hermann. “Ik kwam hier aan de start om punten te scoren in het kampioenschap en dat is perfect gelukt. Bovendien waren de proeven in Frasnes-lez-Anvaing prachtig. Ik ben ook blij dat de remproblemen die ons hinderden in Bertrix opgelost zijn.”

Koen Verhaeghe stuurde zijn Ford Escort naar de tweede plaats, ondanks… remproblemen. “Dat kan je wel zeggen,” lachte Koen. “We vielen op de tweede proef volledig zonder remmen. Ik had helemaal geen remdruk meer. Het was vooral erg moeilijk om de verbinding terug naar het servicepark in Oudenaarde af te werken zonder remmen. Voor het overige hebben we ons geamuseerd op deze mooie proeven. We draaiden tijden in de buurt van de BMW’s.”

Door op de allerlaatste proef nog voorbij Francis Heyse te gaan, eindigde Dirk Vermeersch op de derde plaats met zijn Fiat Spider Abarth. “We kwamen hier aan de start om onze derde plaats in het kampioenschap te verdedigen en dat is ons goed gelukt,” vertelde Dirk Vermeersch.

Streekrijder Francis Heyse, die normaal eerder historische wedstrijden op onverhard in het buitenland rijdt, was de vierde Historic aan de finish. Zijn Porsche 911 uit 1965, gebouwd door Tuthill, lokte veel bewondering. “Ik ben van regelmatigheidsrally’s meer richting snelheidsrally’s geëvolueerd en ik wilde deze wedstrijd in eigen streek wel eens rijden. Gewoon voor het plezier,” aldus Francis Heyse.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video