Onder een bewolkte hemel, gingen vanochtend 34 teams van start in de 8ste editie van de Aarova Oudenaarde Rally, de 9de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De wedstrijd opende met twee proeven in Henegouwen, Anvaing en Pays des Collines. Bij de eerste hergroepering in het pittoreske Saint-Sauveur had Freddy Loix de leiding in handen, 2″ voor Niels Reynvoet en 14″ voor Vincent Verschueren. 
“Na een scratch op de eerste proef, was ik te braaf op de tweede proef, waardoor Niels ingelopen is. Ik hoor dat hij nog nooit geklopt is op de proef van Kruisem. Dan zal hij toch goed wakker moeten zijn,” lachte Freddy Loix.
Niels Reynvoet had wel een verklaring voor zijn mindere tijd op de openingsproef: “We zijn vlak voor de finish rond gegaan, waarbij we een 15-tal seconden verliezen. Zonder dat tijdverlies zouden we er nu beter voor hebben gestaan. Het tempo zit er goed in.”
Vincent Verschueren, derde, beseft dat de twee koplopers te snel zijn. “Ik kan hier of daar misschien nog een beetje sneller, maar zoveel seconden kan ik niet compenseren door harder aan te vallen. Ik verloor twee keer de remmen tegen het einde van de proef, wat natuurlijk niet goed is voor het vertrouwen.”
Fred Miclotte is knap vierde met zijn Skoda op 17″7, voor Amaury Molle, leider in GT nadat Tim Van Parijs zijn Porsche na enkele honderden meters al aan de kant moest zetten met een losgekomen waterdarm. Amaury Molle staat 0″2 voor Benoit Verlinde, die heel tevreden is over zijn start: “We hebben na Ieper niet meer met de Clio Rally3 gereden, maar de wagen voelde meteen goed aan. We zitten al terug in het ritme dat we op het einde van de wedstrijd in Ieper hadden. Helaas konden we de openingsproef niet helemaal afwerken. Halfweg kregen we een rode vlag na de schuiver van Gilles Pyck…”
Gilles Pyck was inderdaad het grootste slachtoffer van een strook onverhard, met gras begroeid, vlak voor de finish van de openingsproef Anvaing. De Hyundai-rijder ging er van de baan. 
“Ik ging een fractie te laat in de remmen en op het gras had ik helemaal geen grip. Gelukkig werden we gestopt door een zandhoop in een greppel. We zaten wel vast en verloren bijna een kwartier…”
Nicola Stampaert, man van de streek, volgt op de 7de plaats op 1’02”, voor de leider in de tussenstand van de Clio Trophy, Pierre-Manuel Brasseur, die 4″1 voorsprong heeft op zijn titelrivaal Lander Depotter. 
In Historic voert Rainer Hermann het klassement aan.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video