Club SuperStage
De kalender van Club Superstage in 2023

Vlak voor de feestdagen en een maand na het Ieperse weekend in het teken van Historic Rally en Regularity in Ieper, kan Club Superstage zijn programma voor 2023 aankondigen. De organisator van de Ardeca Ypres Rally zal volgend seizoen opnieuw vijf topevenementen realiseren. 

Het programma van de dynamische Club uit Ieper begint op zondag 7 mei met de 51ste Monteberg Rally, een wedstrijd voor het VAS-kampioenschap. Voor de organisatie en al zijn medewerkers, maar zeker ook voor de deelnemers, is dit de ideale opwarming voor de Ardeca Ypres Rally, die dit jaar opnieuw op zijn traditionele datum in juni verreden wordt, meer bepaald op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni. De Ardeca Ypres Rally telt niet alleen mee voor het Belgian Rally Championship, maar ook voor het British Rally Championship, terwijl ook de Stellantis Motorsport Rally Cup zijn deelname al heeft bevestigd. Kortom, we mogen een topaffiche verwachten eind juni in Ieper.

Ook de Aarova Rally Oudenaarde zal in 2023 meetellen voor het Belgian Rally Championship, als een van de “Cup” events. Na de geslaagde editie van 2022, zal de wedstrijd opnieuw zowel in Vlaanderen als Wallonië worden verreden, met proeven in Oudenaarde, Kruisem en Frasnes-Lez-Anvaing. Om de aardappeloogst in de regio in oktober niet te hinderen, wordt de wedstrijd verschoven naar… zaterdag 19 augustus. Club Superstage zal dus twee BRC-manches op rij organiseren. 

Het rallyseizoen van Club Superstage wordt eind november afgesloten met een weekend in het teken van de historische rallysport. De combinatie van de Ypres Historic Rally en de Ypres Rally Regularity viel dit jaar duidelijk in de smaak bij de deelnemers, die genoten van start en finish op de Markt van Ieper, en de toeschouwers. Kunnen de tenoren Paul Lietaer en Yves Deflandre hun status opnieuw bevestigen in het weekend van 24 tot 26 november? Afspraak tijdens het laatste weekend van november. 

Wie de rallysport eens achter de schermen wil meemaken en wil meewerken aan enkele topwedstrijden, is zeker welkom via office@ypresrally.com.

Club Superstage 2023

7 mei – Monteberg Rally 
23-25 juni – Ardeca Ypres Rally
19 augustus – Aarova Rally Oudenaarde
24-25 november – Bernard Degroote Ypres Historic Rally
24-26 november – Ypres Rally Regularity

Geef een reactie

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video