Oudenaarde
Lokale specialisten versus “Master” Freddy Loix

In de Aarova Oudenaarde Rally, die zaterdag 19 augustus wordt verreden, wordt door de 50+ rijders weer gestreden voor de overwinning in de BRC Master Cup. Deze keer wordt het een gezellige strijd tussen kameraden uit Oudenaarde. Een groepje vrienden dat mee aan de basis lag van de creatie van de Aarova Rally. 
Topfavoriet is Freddy Loix, de winnaar van vorig jaar en anderhalve maand geleden indrukwekkend snel bij zijn comeback in Ieper. Freddy mikt met de Skoda Fabia RS niet alleen op de zege bij de Masters, want hij wil de wedstrijd algemeen winnen. Zijn navigator is Pieter Tsjoen, lokale specialist uit Oudenaarde en destijds een van de piloten die de Aarova Rally mee op de kaart zette. Zij nemen het op tegen… Fred Miclotte, jarenlang de copiloot van Freddy Loix en net zoals Pieter Tsjoen afkomstig uit Oudenaarde. Miclotte zelf blijft bescheiden: “Ik heb zelf wel een doel in mijn hoofd, maar Freddy is zeker een maatje te groot voor ons. Ik hoop een mooi gevecht te hebben met Gilles Pyck. Freddy voelt zich tegenwoordig als een vis in het water in de nieuwe Fabia RS.”
De derde topper uit Oudenaarde die een gooi doet naar winst in de Master Cup is Timothy Van Parijs, de spektakelman met zijn Porsche. Vanaf de eerste editie van de Aarova Rally was Van Parijs een van de smaakmakers van de Aarova Rally, maar opboksen tegen de moderne Rally2’s lijkt onmogelijk.
De andere Masters vinden we terug in Historic, met Rainer Hermann in zijn BMW M3, Dirk Vermeersch in de Fiat Spider Abarth en Koen Verhaeghe in zijn Ford Escort. In de 2WD Trophy zijn de toppers Bruno de Wilde, Laurent Vanton en Stefaan Tjoens de 50 ook al gepasseerd. Het zal hun onderlinge strijd niet minder boeiend maken.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022