Anderhalve maand na de Ardeca Ypres Rally, gaat ook het Historic Belgian Rally Championship dit weekend verder met de 9de wedstrijd van het seizoen. In Historic voert Dirk Deveux al het ganse seizoen de stand aan, maar de Ford-rijder komt niet aan de start in Oudenaarde. Dat geeft Rainer Hermann de kans om niet alleen de kloof te dichten maar eventueel zelfs de leiding over te nemen. De BMW-rijder uit Sankt-Vith zal wel het parcours rond Oudenaarde en Frasnes-lez-Anvaing ontdekken. 

Rainer Hermann, die eerder ook de Rally of Bertrix won met zijn snelle M3 E30, is de uitgesproken favoriet in het dun bezette Historia-veld. Hij krijgt weerwerk van Francis Heyse, die op het laatste moment besliste om zijn Porsche 911 aan de start te brengen van zijn thuisrally. Met Diederik Pattyn heeft hij in elk geval een ervaren copiloot naast zich die de Aarova Oudenaarde Rally al een paar keer heeft gereden. De Fransman Benoit Boulanger brengt ook een BMW M3 E30 aan de start, maar als buitenlander pakt Boulanger geen punten in het kampioenschap. 

Zo zal Dirk Vermeersch, de gekende wijnbouwer in zijn Fiat Spider Abarth, de kans krijgen om zijn derde plaats in de tussenstand van het Historic BRC te verstevigen. Ook voor zijn copilote Els Delva is het een thuisrally. Claude Debue ging vorige week hard van de baan met zijn Opel Ascona in Staden, zodat Koen Verhaeghe met zijn Ford Escort de enige concurrent zal zijn in de klasse. 

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

22-24 november 2024

ypres-regularity

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Regularity 2022

Ypres Regularity 2022