Oudenaarde
Inschrijvingen geopend voor de Aarova Oudenaarde Rally 2023

Amper enkele weken na de Ardeca Ypres Rally, leggen de medewerkers van Club Superstage al de laatste hand aan de voorbereiding van de 9de manche van het Belgisch rallykampioenschap, de Aarova Oudenaarde Rally, verreden op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Het reglement is ondertussen gepubliceerd en de inschrijvingen zijn geopend. 

Nadat de Aarova Oudenaarde Rally vorig jaar zijn parcours kon uitbreiden over de taalgrens richting Frasnes-lez-Anvaing, is de wedstrijd helemaal klaar om de top van het Belgisch kampioenschap te verwelkomen. In 2020 telde de 6de editie ook al mee voor het nationaal kampioenschap, overigens gewonnen door de betreurde Craig Breen in een fabrieks Hyundai i20 WRC, maar dat kwam door de uitzonderlijke covid-crisis. Deze keer maakt de 8ste editie van de wedstrijd volwaardig deel uit van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. 

De wedstrijd pakt uit met een prachtig parcours, gespreid over de Vlaamse Ardennen in Oost-Vlaanderen en het Pays des Collinnes in Henegouwen. Na een ceremoniële start op de historische Markt van Oudenaarde, waar de deelnemers voorgesteld worden op het startpodium, opent de wedstrijd zaterdag in Frasnes-lez-Anvaing met de proeven van Anvaing (10,87 km) en Pays des Collines (10,38 km), waarna een hergroepering volgt op het pittoreske pleintje van Saint-Sauveur. Vervolgens rijden de deelnemers terug richting Vlaamse Ardennen voor een eerste service op De Bruwaan. Vlak na deze eerste service, volgen de proeven De Bruwaan (9,19 km) en Kruisem (10,07 km), meteen gevolgd door de tweede passage van de twee proeven in Frasnes-lez-Anvaing; Dezelfde lus van vier proeven wordt nog een tweede keer herhaald om vervolgens in de slotronde nog de proeven van De Bruwaan en Kruisem af te werken. Na 12 proeven en 121 km tegen de chrono, worden de deelnemers verwacht op het finishpodium in… Kruisem, waar deze 8ste editie van de Aarova Oudenaarde Rally feestelijk afgesloten wordt. 

Het reglement is gepubliceerd, op de website www.clubsuperstage.com en doorklikken naar Oudenaarde Rally, en op Sportity (paswoord ARO2023). Afspraak op 18 en 19 augustus in Oudenaarde!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd nieuws

Volgende rally's

20-22 juni 2024

ypres

Laatste fotos

Laatste video

Ypres Historic Regularity 2023 Video

Ypres Historic Regularity 2023 Video